Regim de comunitat de bens.,el

Regim de comunitat de bens.,el.

Editorial:
JMB
Año de edición:
Materia
Derecho de familia
ISBN:
978-84-7698-895-4
Páginas:
324
Colección:
PDTE. COLECCION
39,00 €
IVA incluido
Pedido a proveedor

El règim de comunitat de béns és el primer règim econòmic matrimonial de comunitat regulat, amb caràcter general, pel dret civil català. El règim de comunitat de béns és un règim voluntari que crea un patrimoni comú que comprèn tots els béns, guanys o benefi cis obtinguts per qualsevol dels cònjuges. El fonament d'aquest règim és la satisfacció de les necessitats familiars i, amb aquest objectiu, es crea un patrimoni diferenciat. La gestió d'aquest nou patrimoni és la representació màxima de la importància de la família per damunt de les qüestions patrimonials.
Les aplicacions pràctiques d'aquest règim són importants, especialment en matèria fi scal, ja que permet l'estalvi d'impostos en aquells matrimonis que vulguin comunicar un bé privatiu. Per exemple, quan un habitatge privatiu es converteix en domicili familiar, la constitució d'un règim de comunitat de béns és la millor opció i la més barata per tal de convertir l'habitatge privatiu en comú.
Aquest estudi sobre el règim de comunitat de béns va obtenir el Premi Jurídic Ferrer Eguizábal 2009, en la modalitat de dret de família, atorgat per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de BarcelonaINDEX

PRÒLEG del Prof. Dr. Santiago Espiau Espiau
CAPÍTOL 1.- Qüestions generals
CAPÍTOL 2.- Antecedents del règim de comunitat de béns
CAPÍTOL 3.- El règim de comunitat de béns. Concepte i naturalesa jurídica
CAPÍTOL 4.- L'actiu. Béns comuns i béns privatius
CAPÍTOL 5 .- Administració i disposició dels béns
CAPÍTOL 6.- El passiu
CAPÍTOL 7.- Extinció, liquidació i partició

Otros libros del autor